Bursa Kitap Fuarında ”Devri Mahsuni’ İmza Günü
Yazar Ali Öztünç Aşık Mahzuni-i Şerif’in hayatını ele alan bir kitap kaleme aldı. Devr-i Mahzuni isimli kitap okurla buluştu.Yazar 25.03.2018 Pazar Günü Bursa Kitap Fuarında Saat 14:00 da Salon II de 301 Nolu Stantta Okuyucularıyla buluşacak kitabını imzalayacak.
Öztunç sosyal medyadan paylaştığı bir mesajda kitapla ilgili düşüncelerini “Değerli dostlar; Asrımızın Pir Sultan’ı Aşık Mahzuni’nin hayatını kaleme aldığım Devr-i Mahzuni isimli kitabım raflarda yerini almıştır. Değerli hemşerim Mahzuni baba ile ilgili tüm bilinmeyenleri, hangi türküyü kime yazdığını, binlerce şiirini, yaşadıklarını, gördüğü işkenceleri, cezaevi Günlerini, pek çok ünlü ile Mektuplarını bu kitapta bulacaksınız. Umarım beğenirsiniz….” şeklinde dile getirdi
Eğer bana gel gel olsa yüceden
Çırpar kanadımı uçar giderim
İsteğim yok gündüz ile geceden
Ben bir Mahzuni’yim naçar giderim
Âşık Mahzuni Şerif, Anadolu insanının feryadını, özlemini, sevdasını, ezilmişliğini sazıyla sözüyle dünyaya duyuran asrımızın en önemli ozanıdır. Anadolu’nun fakir toplumunun hayallerini kentlerdeki beyaz yakalılarla buluşturan Mahzuni, toplumun her kesimi tarafından çokça sevildi. Yaşadığı acılar, sevinçler; karşılaştığı sıkıntılar, hayal kırıklıkları… Mahzuni’nin hayatıyla ilgili pek çok şey merak edildi, tartışıldı… Ünlü ozanın yaşamıyla ilgili bilinmeyenleri Ali Öztunç’un kaleme aldığı Devr-i Mahzuni‘de bulacaksınız:
• Şerif Cırık nasıl Mahzuni oldu?
• Mahzuni Şerif, ordudan neden atıldı?
• Eşi Fatma’yı kaçırırken hangi ünlü ozan ona yardım etti?
• Kim Mahzuni Şerif’i “Asrın Pir Sultanı” ilan etti?
• “Bana dönek demiş itin biri” türküsü Abdullah Çatlı için mi yazıldı?
• “Dom dom kurşunu” türküsü bir ağıt mı, halay mı?
• “Yuh yuh” türküsünde kime “yuh” dedi?
Ayrıca ünlü ozanın 70’li yıllarda “Erim erim eriyesin” türküsü nedeniyle girdiği cezaevinden eşine yazdığı mektuplar; Yılmaz Güney ile cezaevinde yaşadıkları; İbrahim Tatlıses, Zülfü Livaneli ve Fikret Otyam ile mektuplaşmaları;
Ahmet Kaya ile arasındaki özel sohbetler bu kitapta ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Maraş’ın Berçenek köyünden başlayıp kıtalara, sahnelerden zindan köşelerine, işkencelerden hastanelere ve tabii ki deyişlerinden yüreklere uzanan 61 yıllık bir yaşam yolculuğuna eşlik etmeye hazırsanız Mahzuni Şerif’in hayatını anlatan Devr-i Mahzuni artık sizlerindir…Ali Öztunç, 1976 yılında dünyaya geldi.
Yazar Hakkında Bilgi;İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde tamamladı. Elbistan Mükrimin Halil Lisesi’nin ardından, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Üniversite öğrencisiyken 1996 yılında gazetecilik mesleğine başlayan Öztunç, 1999 yılında sarı basın kartı sahibi oldu ve altı yıl Kanal D Ankara Haber Merkezi’nde; gece, adliye, savunma, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Daha sonra iki yıl Show TV Haber Merkezi’nde benzer görevler yürüten Öztunç, iki yıl da Kanaltürk Televizyonu’nda haber müdürlüğü yaptı. Vatan gazetesinde parlamento muhabiri olarak çalıştı. Habertürk gazetesinde parlamento ve CHP muhabiri olarak görev yaptı.
2011 yılında CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Basın Danışmanlığı görevini devraldı. 14 Mayıs 2013’te altı yıllığına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçildi, görev süresinin bitimine dört yıl kala istifa ederek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayı oldu.
Savaş muhabiri olarak bulunduğu Afganistan ve Irak’ta yaşanan savaşları anlatan En Son Umutlar Ölür adlı bir de kitabı bulunan Öztunç, 1999 yılında, ‘’Susurluk Seçimde’’ haberi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ‘’Yılın Gazetecisi’’ seçildi. Çok sayıda uluslararası ve ulusal toplantılarda konuşmacı oldu. Çeşitli gazeteci dernekleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından da ödüllendirildi. CHP 35. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi. İngilizce bilen Ali Öztunç, evlidir.